دیزل ژنراتور چیست؟ چه کاربردی دارد و انواع آن کدام است؟ این موتور دیزلی کاربرد زیادی دارد و یکی از وسایل مورد نیاز مکانهای حساسی مانند بیمارستانها به شمار میرود که از بروز خسارات زیاد به دنبال قطعی برق جلوگیری میکند. برای اطلاعات بیشتر درباره دیزل ژنراتور تا آخر این مقاله همراه ما باشید.
دیزل ژنراتور چیست؟
دیزل ژنراتور (Diesel Generetor) که با نام جن ست دیزل (Genset Diesel) نیز شناخته میشود، از یک موتور دیزل و یک ژنراتور الکتریکی تشکیل شده است که تولید انرژی الکتریکی میکند. این دستگاه در واقع انرژی مکانیکی را به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
دیزل ژنراتور چه کاربردهایی دارد؟
مواقع اضطراری
برخی مکانها مانند بیمارستانها، ساختمانهای تجاری، فرودگاهها و برخی مکانهای عمومی نیاز به برق دائمی دارند و در صورت قطعی برق دچار خسارات جبران ناپذیری میشوند. به همین دلیل در این مکانها هنگام قطع برق از دیزل ژنراتور استفاده میشود.
مکانهای فاقد برق
در برخی مکانها مانند پروژه های ساخت و ساز، استخراج معادن، صنایع نفت و گاز و ... انرژی برقی وجود ندارد، به همین دلیل از دیزل ژنراتور به طور پیوسته استفاده میشود.
وسایل نقلیه
یکی دیگر از کاربردهای مهم موتور دیزلی در حمل و نقل جاده ای میباشد. وسایل حمل و نقل سنگین از دیزل ژنراتور استفاده میکنند. جالب است بدانید از این دستگاه در هواپیماها و برخی کشتیهای غول پیکر که به نیروی زیادی برای حرکت در آب نیاز دارند نیز استفاده میشود.
انواع دیزل ژنراتور
ژنراتور اضطراری
این ژنراتور همانطور که از نامش مشخص است در مواقع اضطراری کاربرد دارد و در صورت قطع برق شهری به صورت خودکار برق را تامین میکند. برخی از این ژنراتورها ممکن است فقط چند ساعت در ماه نیاز به کار داشته باشند.
ژنراتور پایه
این دستگاه در مکانهایی که به صورت موقت نیاز به برق دارند مانند نمایشگاهها و کمپها، به کار میرود. در واقع ژنراتور پایه نه مانند ژنراتورهای دائمی همیشه روشن هستند و نه مانند موتور دیزلهای اضطراری تا زمان نیاز اضطراری بدون کاربرد باقی میمانند.
ژنراتور دائمی
این مدل ژنراتورها معمولا برای نیروگاهها مورد استفاده قرار میگیرند، اما کاربردهای کوچکتری هم دارند، به طور مثال برای کارخانه هایی که به شبکه های پخش برق سراسری دسترسی ندارند یا پادگانهای مرزی بسیار کاربردی هستند.
ژنراتور چند منظوره
دیزل ژنراتور چند منظوره کمتر مورد استفاده قرار میگیرد. این دستگاه به صورت دائمی مشغول به کار است و در هنگام قطع برق به صورت اتوماتیک برق را وصل میکند. از کاربردهای آن میتوان به برخی از مجموعه های تولیدی اشاره کرد.
دیزل ژنراتور از چه اجزایی تشکیل شده است؟
- موتور دیزل
- منبع تغذیه
- صفحه کنترل
- مخزن سوخت
- فیلتر سوخت
- سیستم روغن کاری
- سیستم خنک کننده
- رگلاتور ولتاژ
- آلترناتور
جن ست دیزل چه ویژگیهایی دارد؟
- مجهز به سیستم کنترل
- تنظیم اتوماتیک ولتاژ
- کنترل درجه حرارت، فشار روغن و دور دیزل
استفاده از دیزل ژنراتور چه مزایایی دارد؟
- تامین برق بیشتر نسبت به ژنراتورهای دیگر
- سوخت مصرفی کم
- مقرون به صرفه
- با دوام و عمر طولانی
- استهلاک کم
خرید و قیمت ژنراتور
دیزل ژنراتورها از وسایل پرکاربرد در شرایط اضطراری هستند که مهمترین کاربرد آنها استفاده در مکانهای حساس هنگام قطعی برق میباشد. برای خرید جن ست دیزل میتوانید با کارشناسان ونوس کرین در ارتباط باشید تا ضمن راهنمایی و دریافت مشاوره بهترین موتور دیزل را انتخاب و خریداری نمایید. قیمت دستگاه دیزل ژنراتور به نوع دستگاه، کیفیت دستگاه و کارایی آن بستگی دارد، به همین دلیل برای اطلاع از قیمتها پیشنهاد میکنیم با ما در ونوس کرین تماس بگیرید.