X

بچینگ پلانت چیست؟ | خرید انواع دستگاه بچینگ پلانت

۰۹۱۲۶۵۰۶۷۸۲ مدیر فنی (سرکار خانم مهتابی)
بچینگ پلانت

بچینگ پلانت دستگاهی است که مواد تشکیل دهنده بتن را با هم مخلوط میکند و در آخر از آنها بتن تهیه میکند. برای این کار نسبتهای مشخصی از آب، سنگدانه و سیمان را با هم ترکیب میکنند. 

ونوس کرین
ونوس کرین

استفاده از ماشین آلات ساختمانی سالهاست که در همه جهان جا افتاده است. یکی از دستگاههایی که وجود آن در پروژه های ساخت و ساز اهمیت زیادی دارد، بچینگ پلانت میباشد که کار ساخت و تولید بتن را با استفاده از مواد اولیه بر عهده دارد. در این مطلب میخواهیم این دستگاه و انواع آن را به طور کامل بررسی کنیم.

بچینگ پلانت چیست؟

بچینگ پلانت دستگاهی است که مواد تشکیل دهنده بتن را با هم مخلوط میکند و در آخر از آنها بتن تهیه میکند. برای این کار نسبتهای مشخصی از آب، سنگدانه و سیمان را با هم ترکیب میکنند. 

بتنها توسط بچینگ پلانت به چه روشهایی تولید میشوند؟

بتنها به دو صورت خشک و تر قابل تولید هستند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم:

بتن تر

در این روند، همه مواد تشکیل دهنده بتن یعنی سیمان، سنگدانه و آب با هم ترکیب میشوند و در نهایت بتنی تر تولید میشود.

بتن خشک

در این روند، ابتدا سیمان و سنگدانه ها با هم ترکیب میشوند و بتن خشک به دست می آید، سپس این مخلوط به تراک میکسر منتقل میشوند. در تراک میکسر آب به مواد اضافه میشود و با آنها ترکیب میگردد. 

دستگاه بچینگ پلانت

بچینگ پلانت از چه اجزایی تشکیل شده است؟

فیدر 

فیدر یا سیلو مخزنی است که مواد برای ترکیب شدن به داخل آن منتقل میشوند. مواد داخل محفظه فیدر نگهداری میشوند و در زمان مناسب به میکسر دستگاه جهت همگن سازی انتقال میشوند. با توجه به وزن بالای مواد تشکیل دهنده بتن این بخش از بچینگ پلانت باید مقاومت بالایی داشته باشد و تحمل وزن بالای موارد را دارا باشد. 

نوار نقاله

تسمه یا نوار نقاله بچینگ پلانت وظیفه انتقال مواد به داخل باسکول را بر عهده دارد. نوار نقاله باید از مقاومت بالایی در برابر وزن زیاد مواد برخوردار باشد و همچنین سرعت حمل مواد آندر آن بالا باشد. برای افزایش سرعت کار با نوار نقاله میتوان از چند تسمه به طور همزمان استفاده کرد.

هاپر دو طرفه

بچینگ پلانتها انواع مختلفی دارند، در برخی موارد در آخر مرحله بتن سازی به مواد آب اضافه میشود، در برخی موارد نیز آب در کامیون حمل بتن به آن اضافه میشود. به دلیل این که این دستگاهها توانایی ساخت بتن تر و بتن خشک را دارند، جدا سازی آنها از هم مشکل میشود. هاپر دو طرفه مانند قیفی عمل میکند که بتن ساخته شده به مخزن مخصوص خود منتقل شود. مقاومت این هاپرها از اهمیت زیادی برخوردار است.

نحوه کار دستگاه بچینگ پلانت چگونه است؟

مرحله اول: در این مرحله ابتدا میکسر و نوار انتقال دستگاه روشن میشود.

مرحله دوم: با استفاده از آژیر به پرسنل هشدار میدهیم که عملیات تولید بتن در حال آغاز شدن است. 

مرحله سوم: در این مرحله مواد تشکیل دهنده بتن به دستگاه افزوده میشود. ابتدا سنگدانه ها به نوار نقاله منتقل میشوند و سپس نوبت به اضافه کردن سیمان میشود.

مرحله چهارم: پس از انتقال سنگدانه و سیمان نوبت به اضافه کردن آب میرسد. 

مرحله پنجم: در ساخت بتن معمولا از مواد افزودنی استفاده میشود که مقاومت و ویژگیهای آنها را تغییر میدهد. در این مرحله افزودنی مورد نظر را بارگیری میکنند.

مرحله ششم: حال تمام مواد به داخل میکسر بچینگ پلانت منتقل میشوند و مواد با هم مخلوط و همگن میشوند و کار دستگاه بچینگ پلانت تمام میشود. مواد پس از همگن سازی تخلیه میشوند. 

نحوه کار بچینگ پلانت

انواع دستگاه بچینگ پلانت

بچینگ پلانت ثابت

از بچینگ پلانت ثابت در مواردی که نیاز به تولید حجم زیادی بتن باشد، مانند کارخانه های بزرگ استفاده میشود. به طور مثال این دستگاهها در سدسازی و برج سازی کاربرد زیادی دارند. این دستگاه قدرت و مقاومت بسیار بالایی دارد و به همان نسبت نیز قیمت بالاتری دارد. 

بچینگ پلانت متحرک

از این بچینگ پلانتها در پروژه های معمولی که فاصله کارخانه تا پروژه زیاد است، استفاده میشود. در فاصله های زیاد ممکن است در طول زمان برخی از خواص بتن تغییر کند، بنابراین در این صورت استفاده از دستگاه بچینگ پلانت متحرک میتواند مفید باشد.

بچینگ پلانت دراگلاینی

یکی از قدیمیترین دستگاههای بچینگ پلانت است. این دستگاه با استفاده از یک شن کش مواد را به سیستم انتقال میدهد و نیازی به لودر ندارد. ناگفته نماند به دلیل قدیمی بودن، هزینه تعمیر و نگهداری بالایی دارد و ممکن است صرفه اقتصادی نداشته باشد.

بچینگ پلانت لایناربین

در این دستگاه برای بارگیری مصالح از مخزنهای فلزی استفاده میشود. در این روند مصالح به نوار نقاله منتقل و سپس به سیستم بالابرنده هدایت میشوند. برای آسان کردن مرحله پر نمودن مخازن از یک رمپ پشپ لایناربین استفاده میشود. این دستگاه امروزه کاربردهای زیادی دارد و از مزیت های آن میتوان به عدم نیاز به اپراتور اختصاصی اشاره کرد.

قیمت و خرید بچینگ پلانت

قیمت بچینگ پلانت به نوع آن، کیفیت، جنس و ویژگیهای آن بستگی دارد. دستگاههای بچینگ پلانت با کیفیت را میتوانید از ونوس کرین بخواهید. ونوس کرین سالهاست که در زمینه فروش و اجاره انواع ماشین آلات ساختمانی سابقه درخشانی دارد و توانسته است رضایت مشتریان محترم خود را کسب کند. برای خرید بچینگ پلانت یا اطلاع از قیمتها با کارشناسان ما تماس بگیرید.

کلام پایانی

امیدواریم این نوشته از ونوس کرین به شما در شناخت انواع دستگاه بچینگ پلانت و کارایی آنها کمک کرده باشد. در صورت نیاز به مشاوره و راهنمایی میتوانید از طریق شماره های درج شده در سایت با ما در ارتباط باشید. 

نظرات خود را با ما در میان بگذارید.



امتیاز شما به این مطلب چقدر است؟


ارسال نظر درباره این موضوع

Loading...
(اختیاری)
تماس بگیرید