اگر شغل و تخصصتان در زمینه ماشین آلات و تجهیزات ساختمانی باشد یا حتی اطلاعاتی در در این مورد داشته باشید حتما اسم تاور کرین یا جرثقیل برجی به گوشتان خورده است.
تاور کرین یک کلمه انگلیسی و معنی جرثقیل برجی است که امروزه در پروژه های عمرانی برای ساخت ساختمان های بزرگ و برج ها از این وسیله استفاده میشود.
شرکت و کارخانه ونوس کرین هم امروزه یکی از شرکت های معتبر در زمینه اجاره و فروش ماشین آلات ساختمانی و تمامی تجهیزات ساختمانی میباشد.
همانطور که در تمام نقاط شهر ها مشاهده میکنید تعداد زیادی ساختمان و برج های بزرگ و کوچک ساخته شده است که ساخت ساختمان های کوچک نسبت به برج ها و ساختمان های مرتفع آسانتر است.
تا انتهای مطلب با ما همراه باشید تا به صورت کامل با انواع تاورکرین آشنا شوید و اطلاعات لازم را به دست آورید...
تاور کرین چیست؟
به طور مختصر و کلی تاور کرین یا همان جرثقیل ساختمانی و برجی یکی از ماشین آلات ساختمانی میباشد که در پروژه های عمرانی برای بالا بردن و جابجایی وسایل در ارتفاعات از آن استفاده میشود که میتوان با این وسیله تا ارتفاع معینی بالا بردن و در شعاع هایی جابجا کرد.
در گذشته برای ساخت سازه های عظیم و مخصوصا در ارتفاعات زیاد مشکلاتی وجود داشت که امکان انجام این کار ها را نمیداد و همچنین بالا بردن و جابجایی مصالح و تجهیزات ساختمانی هم نیاز به وقت و نیرو و هزینه بسیاری بود.
به همین علت این وسیله برای اولین بار با استفاده از چوب توسط یونان باستان ساخته شد که با نیروی کارگران و نیروی حیوانات میتوانستند از آن وسیله استفاده کنند که بعد ها این وسیله پیشرفته تر شد و برای ساخت آن هم از فولاد و چدن و آهن استفاده شد.
احتمالا شما انواع این نوع دستگاه ها را در سطح شهر و در هنگام ساختمان های بزرگ یا برج ها دیده اید که با استفاده از آن اجسام سنگین را از زمین به پشت بام ساختمان انتقال میدهند و علاوه بر این قابلیت جابجایی اجسام تا 360 درجه را هم دارند.
تاورکرین (Tower Crane) بطور معمول در صنعت حملونقل برای بارگیری و تخلیه ، در صنعت ساختوساز برای حرکت مواد و در صنعت تولید برای مونتاژ تجهیزات سنگین بکار گرفته میشود.
این دستگاه ها شکل مدرنی از اهرم های تعادلی هستند که از همان قطعات اصلی تشکیل شده اند و معمولا پایه آنها به طور ثابت درون بتن قرار میگیرد و گاهی اوقات هم توسط کمربند به بخش های سازه و ساختمان مهار میشود که معمولا بهترین ترکیب از ارتفاع و ظرفیت بالابری را فراهم کرده و به صورت گسترده در ساختن سد ها و برج ها و ساختمان های مرتفع مورد استفاده قرار می گیرند.
معنی تاور کرین چیست؟
tower crane به معنی جرثقیل برجی است. یعنی جرثقیلی که برای ساخت برج و ساختمانهای بلند به کار میرود. تاور کرین یکی از ماشین آلات ساختمانی است که توانایی بالا بردن اجسام و قطعات سنگین ساختمانی را دارد.
جرثقیل برجی (ساختمانی) چیست؟
در گذشته برای ساخت ساختمان های بزرگ و برج هایی در ارتفاعات بالا وقت و هزینه و نیروی انسانی زیادی مصرف میکردند تا یک پروژه تکمیل شود.
به همین علت بعد از مدتی مختراعانی جمع شدند و تصمیم به ساخت و پیشرفته تر کردن اهرم های تعادلی کردند که بعد از مدتی به نتیجه رسیدند و توانستند وسیله ای به اسم جرثقیل برجی بسازند که مخصوص ساختمان ها و برج های مرتفع است که این وسیله علاوه بر اینکه هزینه ها را کمتر کرد بلکه سرعت انجام و پایان دادن به پروژه ها را نیز کوتاه تر کرد.
امروزه این تاور ها به دلیل داشتن قابلیت ها و امکاناتی برای جابجایی اجسام به صورت افقی و عمودی در وزن های مختلف ، بسیار محبوب شده اند.
این دستگاه برای بلند کردن و جابجایی از طناب یا کابل معلق از یک بازوی محرک استفاده میکند. به همین دلیل ماشینآلاتی که صرفا حرکت عمودی یا افقی را برای کاربر فراهم میکنند و از کابل استفاده نمیکنند نمیتوان جزو تاورکرین ها دسته بندی کرد.
این نوع تجهیزات در ظرفیت های ۲ ،۳ ،۵ ،۶ ، ۸ ، ۱۰ ، ۱۲ ، ۱۶ ، ۲۰ ، ۲۴ ، ۳۲ ، ۴۸ ، ۵۰ ، ۶۴ و حتی ۲۴۰ تن هم می باشند. لیکن معمولاً در ظرفیت ۸ الی ۱۶ تن مصرف بیشتری دارند.
معروف ترین برند های این دستگاه ها ، LIEBHERR و POTAIN می باشند که در ایران POTAIN معروف تر بوده و تهیه لوازم و قطعات یدکی آن آسان تر می باشد. این برند ساخت کشور فرانسه بوده و از سال ۲۰۰۰ میلادی به بعد بسیاری از قطعات آن در چین ساخته می شود که تحت لیسانس فرانسه و با همان کیفیت می باشند.اجزای تاورکرین در تصویر روبرو قابل مشاهده است.
تاورکرین ها دارای اپراتور مخصوص هستند که هم قابلیت کنترل از راه دور را دارد و هم انکه اپراتور میتواند درون کابین بالای دستگاه قرار بگیرد و دستگاه را تحت کنترل خود داشته باشد.
قابلیت ها و ویژگی های Tower crane
قدرت باربرداری
قدرت بار برداری در این دستگاه ها نسبت به ساختار آنها میباشد که این کار هم توسط الکتروموتور انجام میشود و الکتروموتور به گیربکس و از گیربکس به درام یا همان وینچ متصل است و توسط وینچ مقدار نیاز سیم بکسل تا ارتفاع مورد نیاز دستگاه و رابطی به نام هوک قلاب به بار متصل می گردد.
لازم به ذکر است پس از راننده و فرمان هدایت، کلیه سیستم فوق توسط یک سری میکروسوئیچ در حال کنترل است تا دستگاه بار بیش از حد مجاز را (تناژ) از روی زمین بلند نکرده و ایمنی دستگاه حفظ گردد.
قدرت مانور به سمت جلو و عقب
این دستگاه پس از بلند کردن بار از روی زمین قادر به مانور و حرکت به سمت جلو و عقب میباشد البته لازم به ذکر است میکروسوئیچ های قطع کن، بار بیش از حد مجاز تناژ دستگاه را کنترل کرده و از جلو رفتن آن خودداری می کند.
قدرت مانور گردشی
تاور ها علاوه بر قابلیت بلند کردن و همچنین عقب و جلو بردن بار ، توانایی جابجایی بار در شعاع 360 درجه و انتقال بار به نقطه دلخواه را دارد که این کار توسط ۱ یا ۲ الکتروموتور و ۱ یا ۲ گیربکس انجام می گیرد که جهت ایمنی آن نیز میکروسوئیچ هایی تعبیه گردیده که در مواقع لزوم از دور زدن بیجا جلو گیری می نماید.
قدرت حرکت کلی دستگاه
این وسیله علاوه بر قابلیت های ذکر شده ، توانایی حرکت روی زمین و انتقال کلی دستگاه از نقطه ای به نقطه دیگر را دارد که این کار میتواند هم با قرار گرفتن روی ریل انجام شود و هم توسط زنجیر هایی که مانند زنجیر های تانک هستند.
کلیه حرکت این دستگاه ها معمولا توسط الکتروموتورهای برقی و گیربکس های بسیار قوی که دارای ترمز های بسیار قوی می باشند صورت می گیرد.
افزایش ارتفاع
تمامی مدل های جرثقیل ها پس از نصب به صورت اصولی و دقیق باید یک سری عملیات بسیار حساس روی آنها انجام شود مثلا با اضافه کردن سکشن به دستگاه میتوان ارتفاع آن را زیاد کرد و با کم کردن سکشن میتوان ارتفاع را کم کرد.
اگر قصد دارید ارتفاع دستگاه را بیش از حد استاندارد بالا ببرید باید دستگاه را توسط کمربند مخصوص به نقاطی از ساختمان یا سازه ها مهار کنید.
همچنین کلیه مراحل نصب، مونتاژ، ارتفاع دهی، بستن کمربند و … می بایست توسط نیروهای متخصص و کار آزموده قرار گیرد زیرا کوچکترین اشتباه می تواند آخرین اشتباه افراد باشد.
انواع تاور کرین
تاور کرین خود نصب شونده یا خود کششی
این نوع تاور کرین ، سرعت نصب سریعی نسبت به سایر مدل ها دارد و همچنین قابلیت و توانایی حمل بار با سرعت مناسب را هم دارد.
این دستگاه قدرت پیش ران و نصب و راه اندازی خود را از ژنراتور و موتور مخصوص خود میگیرد که درون سیستمش قرار دارد و کمک زیادی در قدرت مانور و ارائه خدمات مکند.
تاور کرین کمک نصب شونده یا کمک کششی
منبع تغذیه انرژی حرکتی این مدل تاور کرین ها منبع بیرونی یا همان برق میباشد.این دستگاه مانند مدل خود نصب شونده توانایی جابجایی خودکار بار را ندارد و باید به وسیله سیستم حمل شونده مخصوص خود ، حمل و نقل انجام شود.
این نوع تاور کرین ها دارای ابعاد و جسه بزرگی هستند و برای جابجایی اجسام بزرگ و سنگین در ارتفاعات از آنها استفاده میشود.
این تاورکرین ابعاد خود را از قطعات مخصوص به خود و سکشن های ارتفاع دهنده می گیرد و دارای سه مدل عمده به شرح زیر است :
- تاور کرین کمک نصب شونده(کمک کششی) صلیبی
- تاور کرین کمک نصب شونده(کمک کششی) بوم خشک یا سری R
- تاورکرین کمک نصب شوند (کمک کششی) صلیبی
این نوع وسیله ها برای افرادی مناسب است که میخواهند همه محوطه کارگاهی خود را پوشش دهند.
تاور کرین ثابت
همانطور که از اسمش پیداست هیچ ویژگی و قابلیت خاصی ندارد و برای موارد معمولی استفاده میشود مثلا غیر قابل جابجا کردن و افزایش ارتفاع بیش از حد است.
تاور کرین متحرک
تاور کرین متحرک از انواع تاور کرین ها است که کمی پیشرفته تر و با قابلیت های بیشتر نسبت به نوع ثابت آن است که که دارای بوم تلسکوپی هیدرولیکی متصل به پلت فرم آن است.از سوی دیگر، یک جرثقیل بزرگ با اندازه کامل، ممکن است تجهیزات متعددی داشته باشد که می تواند برای انجام وظایف مختلف به کار گرفته شوند.
تاور کرین بالا رونده
این نوع تاور کرین ها بسیار مخصوص است و با افزایش ارتفاع ساختمان بالا میرود و نقطه قوت آن پوشش گسترده محور z است.
به همین علت این نوع دستگاه در صنعت برج سازی و ساخت آسمانخراشها و پلسازی استفاده میشود.
تاور کرین ریلی
این نوع جرثقیل های برجی روی ریل حرکت میکنند و برای ساخت و تعمیر مسیر های ریلی کاربرد دارند.
تاور کرین ریلی چیست؟
از جمله تاور کرینهای متحرک است که روی ریل نصب میشود و در دو جهت افقی و عمودی میتواند حرکت کند. در واقع برای حرکت این تاور کرینها مسیرهایی با ریل تعبیه میشود تا روی آنها به راحتی حرکت کنند.
انواع برند های تاور کرین
تاور کرین بجز انواع مختلف دارای مدل های مختلفی هم هستند که معمولا وارداتی هستند که عبارتند از :
Potain : این برند ساخت کشور فرانسه است و توانسته بیشترین سهم بازار را از آن خود کند.
Libeherr : این برند ساخت کشور آلمان است و بعد از potain بهترین برند است.
Zoomlion : این مدل هم ساخت کشور چین میباشد و در حال حاضر به عنوان یکی از برند های معتبر در ایران میباشد.
دیگر انواع برند ها هم موارد زیر هستند :
- Richier
- Linden
- Comansa
- Yang mao
- Ramon di crane
- Priner
- Xcmg
- Cmax
نصب انواع تاورکرین
این فرایند دارای 5 مرحله اصلی و کلی است که عبارت است از :
- نصب پایه تاور کرین (فوندانسیون)
- نصب سکشن اصلی تاور کرین (افزایش ارتفاع تاور کرین)
- نصب کله قندی و گردان تاور کرین (بالاترین قسمت تاور کرین)
- نصب کن فلش یا بازوی تعادل (قسمت پشتی تاور)
- نصب فلش یا بازوی عامل (قسمت جلویی تاور)
کاربرد های انواع جرثقیل برجی
- برج سازی
- سدسازی
- سیلوسازی
- پل سازی
- ساختمان سازی
- حمل کالا در بنادر
- جا به جایی و بلند کردن قطعات سنگین و بزرگ مثل ژنراتورها و قطعات بتنی و فلزی در صنایع
اجزای تشکیل دهنده جرثقیل های برجی
جرثقیل های برجی از نظر ساختار دارای اجزای ثابتی هستند و همی برای انجام یک هدف در دستگاه نصب شده اند که اجزای اصلی این دستگاه عبارتند از :
پایه پد بتن – بدنه – موتور – چرخ دنده ی انفجاری – پایه متصل
نکاتی مهم درمورد انواع تاورکرین
- نوع بار
- اندازه و شکل بار
- محل بار و میزان تغییر مکان مورد نظر بار
- ارتفاع لازم برای بالا بردن بار
- شعاع عمل مجاز با توجه به تاورکرین و نوع تیر آن
- وزن بار و ملحقات
- فضای کافی برای عملیات تیر و اتاقک
اجزای تشکیل دهنده تاور کرین (جرثقیل ساختمانی)
تمامی مدل های تاور ها شامل یک سری قسمت های اساسی هستند که عبارتند از :
پایه پد بتن – بدنه – موتور – چرخ دنده ی انفجاری – پایه متصل
در بالای واحد انفجاری هم سه بخش وجود دارد :
- چرخش افقی طولی (یا بازوی کاری) که بخشی از جرثقیل است که بار را حمل می کند.
- یک چرخ دستی در امتداد محور حرکت می کند تا بار را به داخل و خارج از مرکز جرثقیل منتقل کند.
- بازو ماشین آلات افقی کوتاه تر که حاوی موتورهای جرثقیل و الکترونیک و وزن مخصوص بتنی بزرگ است.
کابین اپراتور :
- بازوی ماشین شامل موتور است که بار را بارگیری می کند، همراه با کنترل الکترونیکی توسط راننده آن و درپوش کابل.
- موتورهایی که واحد انفجاری را در اختیار دارند، در بالای دستگاه بزرگ قرار دارند.
اجزای مکانیکی :
سیستم کامل ارتفاعی تاور ، کمربند ، پایه تثبیت و ریل و سکشن ارتفاعی تاور کرین
اجزای برقی جرثقیل :
موتور گیربکس شاریت ، موتور گیربکس گردان و همچنین محافظ های الکتروموتورهای مدارهای قلاب گردان ، انواع ذغال موتورها و کلکتورهای تاورکرین ، انواع اینانسومترهای فرمان ، کنترل فاز ، میکروسوئیچها ، موتور شاریوت و گیربکس ، کمر بند مهاری ( آنکاراژ ) ، لنت ترمز ، قرقره ها
قسمتهای تعبیه شده در بالای اسلویگ
- جیب بلند افقی (بازوی کار) که بخشی از جرثقیل است که بار را تحمل میکند. یک چرخ دستی در امتداد جیب حرکت میکند تا بار از داخل جرثقیل جابجا شود.
- بازوی ماشینی افقی کوتاهتر که شامل موتور جرثقیل، الکترونیک و همچنین وزنههای بزرگ بتنی (وزنه تعادلی) است.
- کابین اپراتور (راننده)
به طور کلی، بازوی تاور شامل موتوری است که بار را بالا میبرد، به همراه وسایل الکترونیکی کنترلی که آن را هدایت میکنند. یک تاورکرین معمولی دارای مشخصات زیر است :
- حداکثر ارتفاع پشتیبانی نشده: 265 فوت (80 متر) در صورت نیاز جرثقیل میتواند از این ارتفاع نیز بیشتر باشد.
- حداکثر طول بازو: 230 فوت (70 متر)
- حداکثر توان بالابری: 19.8 تن
- وزنههای تعادلی: 20 تن
حداکثر بار جرثقیل میتواند 18 تن باشد و هرچه بار بیشتر به دکل قرار گیرد، وزن بیشتر جرثقیل میتواند با خیال راحت بلند شود.
جرثقیل برای اطمینان از عدم بارگیری از دو سوئیچِ حد مجاز استفاده میکند :
- سوئیچ حداکثر، فشار کشش کابل را کنترل میکند و اطمینان ایجاد میکند که بار از 18 تن تجاوز نمیکند.
- سوئیچ لحظه بار، اطمینان حاصل میکند که با خارج شدن بار از روی جیب اپراتور از میزان باز مجاز تجاوز نمیکند.
کاربرد های تاور کرین (جرثقیل ساختمانی)
- ساخت سد
- ساخت پل
- ساختمانهای مسکونی بلند
- ساختمانهای تجاری بلند
- بخشهای صنعتی
- نیروگاهها
- سازههای دریایی
- ساخت سیلو
- حمل کالا در بنادر
- برج سازی
حمل و نقل تاور کرین
تاور کرین یا همان جرثقیل برجی یک دستگاه بسیار بزرگ است که از قطعات کوچکتر تشکیل شده که برای جابجایی و انتقال هم ، قطعات دستگاه از هم جدا میشوند تا راحتتر و ایمن تر کار انتقال انجام شود.
برای این کار از کامیون و تریلی های 10 چرخ یا 12 چرخ استفاده میشود که دارای قدرت حمل بسیار زیادی هستند و به راحتی میتوانند قطعات تاور کرین مانند سکشن های ارتفاعی ، فلش و کن فلش تاور کرین ، کالسکه یا شاریوت ، کله قندی ، کابین و الکتروموتور ها را بدون هیچ مشکلی از جایی به جای دیگر انتقال دهند.
لازم به ذکر است که در صورتی که قطعات برای جابجایی از دستگاه جدا شوند ، بعد از اتمام کار و رسیدن به مقصد ، بوسیله جرثقیل های تلسکوپی به یکدیگر مونتاژ میگردند.
به طور کلی جابجایی این دستگاه بزرگ به دو روش انجام میشود :
- سوار کردن دستگاه به صورت کامل و بدون جدا کردن قطعات به روی وسیله نقلیه مخصوص که برای این کار باید شرایط خاصی مهیا باشد.
- جدا کردن قطعات و منتقل کردن آنها و مونتاژ دوباره آنها در مقصد.
اپراتور تاور کرین
کسی که بتواند این دستگاه عظیم را کنترل کند ، راننده یا اپراتور تاور کرین نام دارد که قبل از هر کاری باید گواهینامه تاور کرین را بگیرد و همچنین مهارت و تجربه لازم را داشته باشد یا به طور خلاصه اپراتور تاور فردی است که به کنترل جرثقیل برجی میپردازد و کار های مربوط به کنترل و انجام کار های ساختمانی را انجام میدهد.
اگر فردی علاقه مند به کار های عملی تخصصی باشد و در برابر ماشین ها و وسایل سنگین آرامش خود را حفظ کند و همچنین نسبت به ماندن در ارتفاعات حتی بالاتر از پرندگان مشکلی نداشته باشد ، شرایط تبدیل شدن به یک اپراتور تاور کرین را بعد از گرفتن گواهینامه و داشتن و مهارت و تجربه را دارد.
برخی شرایط گرفتن گواهینامه اپراتوری تاور کرین :
- یکی از مهمترین این شرایط داشتن صحت و سلامت روحی و روانی می باشد
- دومین شرط لازم برای این کار داشتن صحت و سلامت فیزیکی و همچنین صحت و سلامت قوای شنوایی و بینایی عالی می باشد .
- نداشتن ترس از ارتفاع و توان جسمانی بالا رفتن از ارتفاع یکی دیگر از شرایط داشتن این شغل است
- گذرراندن دوره اموزشی لازم در خصوص اصول باربرداری و تجهیزات باربرداری و ایمنی باربرداری
- گذراندن دوره عملی کار با دستگاه
نصب تاور کرین
مونتاژ تاور کرین به معنی نصب و دمونتاژ تاور کرین به معنی از حالت نصب خارج کردن تاور کرین است.
همانطور که میدانید این دستگاه دارای انواع مختلفی است و چگونگی نصب و افزایش و کاهش ارتفاع آنها با یکدیگر متفاوت است و کاملا بستگی به نوع و مدل جرثقیل دارد.
در ایران رایج ترین مدل آن ، نوع ثابت آن است که معمولا هم برای ساختمان سازی استفاده میشود.
تمامی مراحل نصب و تنظیم تاور کرین باید توسط نصاب مخصوص انجام شود و همچنین بازرس نیز باید در محل حضور داشته باشد تا بعدا کارفرما دچار مشکل برای پایان کار پروژه نشود.
لازم به ذکر است که نصب این دستگاه توسط شرکت ما هم دارای ضمانت میباشد که زمان آن بستگی به نوع و مدل دستگاه دارد و هزینه این خدمات هم در انتهای صفحه ذکر شده است.
تعمیرات تاور کرین
این دستگاه ها دارای ایمنی بالایی هستند و اگر در زمان های مشخص و بدون تاخیر ، این قطعات را تعویض یا تعمیر کنید یا هر چند ماه یکبار درخواست تعمیرات کلی و بازرسی را داشته باشید میتوانید ایمنی دستگاه را دائمی و بیشتر کنید.
در واقع بازرسی ، تعمیر و نگهداری جرثقیل برجی به معنی برنامه ریزی مناسب و استفاده از روش هایی مانند روانکاری و بازرسی های دوره ای و تعویض و تعمیر قطعات تاور کرین برای افزایش ایمنی و طول عمر دستگاه است که باید چندین بار در سال یا قبل از شروع هر پروژه ای ، این خدمات ارائه شود.
قطعات این دستگاه ها همن به صورت وارداتی و هم مونتاژ هستند که بیشتر آنها دارای کیفیت و طول عمر بالایی هستند اما نکته مهم این است که باید بازرسی و در صورت نیاز تعمیر این قطعات و کل دستگاه به موقع و طبق اصول انجام شود مشکل یا خرابی اتفاق نیافتد.
وقتی شما از شرکتی این دستگاه را خرید یا اجاره میکنید ، بعد از آن ، هم میتوانی از همان شرکت خدمات مربوطه را دریافت کنید و هم میتوانید از سایر شرکت ها این خدمات را درخواست کنید.
سایر خدمات شرکت ونوس کرین
- سرویس تاور کرین
- نصب و راه اندازی
- اجاره تاور کرین
- حمل و نقل
- خرید و فروش تاور کرین
- تولید سکشن های ارتفاعی تاور کرین با آلیاژ ST52
- تولید پایه تثبیت مقاطع تاورکرین
- ایجاد اشغال بیش از 100 نفر در عرصه صنعتی کشور
تاورکرین چگونه سقوط نمیکند؟
برای استفاده از این دستگاه مخصوص استقامت و تعادل از هر چیزی مهم تر است و به همین علت برای این که این دو مورد حفظ شود پایه های آنها را هنگام نصب درون بتن قرار میدهند.
همچنین اگر قرار باشد ارتفاع دستگاه بالا رود ، برای جلوگیری از سقوط دستگاه باید از کمربند های استفاده کرد و کمربند ها را به سازه ها و ساختمان مهار کرد.
همچنین برای حفظ تعادل بین بازوی جلویی دستگاه که وظیفه حمل و بلند کردن بار را دارد در پشت سر آن نیز یک بازو با وزنههای بتنی قرار میدهند تا تعادل وزنی بین دو طرف این اهرم غولپیکر ایجاد شود.
هنگان نصب اولیه این وسیله ، باید پایه های آن را طبق استاندارد و اصولی که در دفترچه راهنما وجود دارد نصب کرد و همچنین نکته مهم است که در زمان نصب ، کارشناس و ناظر باید در محل حضور داشته باشد تا تاییدیه را صادر کند و بتوان از دستگاه نصب شده استفاده کرد.
طول عمر این نوع تجهیزات چقدر است؟
یک تاورکرین با کیفیت میتواند چندین دهه به درستی کار کند.
ما در کشورمان شرکت هایی داریم که در زمینه طراحی و تولید و فروش انواع تجهیزات ساختمانی فعالیت میکنند و دستگاه های آنها حدود 50 سال یا بیشتر هم کار میکنند.
البته اگر شما از دستگاه به درستی استفاده کنید ، قطعات دستگاه را به موقع تعمیر یا تعویض کنید و سایر نکات را رعایت کنید میتوانید طول عمر را افزایش دهید.
در صورتی که قصد خرید قطعات مخصوص تاورکرین را دارید میتوانید مقاله قطعات تاورکرین را مطالعه کنید و در صورت نیاز با ما تماس بگیرید.
قطعات تاور کرین
شرکت ونوس کرین آماده فروش و تامین تمامی قطعات جرثقیل که در ادامه به ذکر آنها پرداخته ایم است :
- پایه (استراکچر پایه)
- سکوی تقویت پایه
- کاج
- تاج (کله قندی)
- دکل (برج)
- واحد چرخان دکل تاور کرین (گردان)
- فلش (جیب یا بازوی عامل)
- کنفلش (کانترجیب یا بازوی تعادل)
- شاریوت (کالسکه)
- کابین اپراتور
- قلاب
- سکشن ارتفاعی
- سیستم حرکت ترولی
- سیستم قلاب یا هوک
- سیستم هویست یا الکترو موتور قلاب
- تابلوی کنترل
- سنسور ها
سکشن ارتفاعی تاور کرین
سکشن ارتفاعی همان قطعات اصلی و بدنه تاور کرین هستند که وزن و فشار وارد بر دستگاه را تحمل میکنند و مهم ترین کاربرد آنها افزایش ارتفاع تاور است.
نکته مهم برای انتخاب این قطعات این است که باید به نوع و برند دستگاه توجه کنید زیرا سکشن هر بند و مدل تاور با یکدیگر متفاوت است که این اختلاف نسبت به وزن مواد مصرفی بکار رفته در تاورکرین، نوع آهن ، نوع جوش و برش سکشن (سگمنت) میباشد.
برای حفظ امنیت و جلوگیری از سقوط سکشن از ارتفاع بالا باید تاورکرین را با کمربند به سازه ها مهار کرد.همچنین هنگام نصب سکشن ارتفاعی باید از انباشته کردن آنها به پهلو خودداری کنید زیرا باعث تاب برداشتن و کج و دفرمه شدن دستگاه میشود.
نکاتی مهم در مورد استفاده از تاور کرین ها
- برای احتیاط از خارج شدن بوکسل از درون قلاب میتوانید قلا را به ضامن ایمنی مجهز کنید.
- قبل از هر اقدامی خطرات و مشکلات احتمالی را در نظر بگیرید و برای آنها راهی پیدا کنید.
- تا حد ممکن در شب از جرثقیل استفاده نکنید و در صورت اجبار حتما به تعداد کافی از پروژکتور استفاده کنید.
- در هر مرحله که قطعات را به تاور اضافه می کنیم و افزایش ارتفاع پیدا می کند باید شاقولی کل پایه با دوربین نقشه برداری کنترل شود. اگر تاورکرین شاقول نباشد احتمال سقوط آن افزایش پیدا می کند.
- برای جابجایی ستون ها و قطعات سنگین از سیستم 2 قلاب یا 4 بوکسل استفاده کنید اما برای وسایل سبکتر و برای سرعت بخشیدن به کار از سیستم تک قلا یا 2 بوکسل استفاده کنید.
- هزینه اجاره یا خرید این دستگاه بسیار بالاست و بهتر است قبل از اجاره یا خرید ، زمان و مکان پروژه را بررسی و مشخص کنید تا از هزینه های اضافی جلوگیری کنید.
- در زمانی که اپراتور پشت دستگاه دید کامل و کافی نسبت به محیط کاری ندارد باید یک نفر که تسلط کافی به اصطلاحات این زمینه دارد به عنوان علامت دهنده ، اپراتور را راهنمایی کند.
- در تاورهای ریلی قبل از شروع به کار باید مسیر حرکت، وزنه های تعادل از نظر محکم بودن ریل ها، عدم انحراف آنها، عدم وجود موانع در مسیر ریل و همچنین اتصال مناسب پیچ ها به تراورس زیرین، حتما مورد بررسی قرار گیرند.
- هنگام افزایش ارتفاع دستگاه برای جلوگیری از واژگونی و کاهش لاغری پایه ها باید ا استفاده از یکسری ساپورت های اتصال (کمربند)، دستگاه را به اسکلت سازه در ترازهای مشخص که در کاتالوگ فنی دستگاه آمده است، متصل کنیم.
- در جانمایی تاور باید دقت بسیار زیادی داشته باشیم که شرکت هایی که این وسایل ها را اجاره می دهند اکثرشان بهترین جانمایی را برای پروژه انتخاب می کنند. این جانمایی باید به نحوی باشد که دسترسی به کامل به کل پروژه در اثر گردش کامل تاورکرین مهیا شود و همچنین نصب در مکانی انجام شود که کمترین مزاحمت را در تکمیل پروژه دارد.
- همچنین قبل از اقدام برای خرید یا اجاره این مدل دستگاه ها و همچنین استفاده از آنها به موارد زر توجه داشته باشید :
- نوع بار
- اندازه و شکل بار
- محل بار و میزان تغییر مکان مورد نظر بار
- ارتفاع لازم جهت باربرداری
- شعاع عمل مجاز با توجه به تاورکرین و نوع تیر آن
- وزن بار
- فضای کافی برای عملیات تیر و اتاقک
اجاره و خرید تاور کرین
این نوع دستگاه های عمرانی نسبت به قابلیت ها و نیاز ها انتخاب و خریداری میشوند.این دستگاه ها دارای یک سیستم مکانیکی برای بلند کردن و جابجایی از طریق قلاب معلق از بازوی متحرک استفاده میکند و به همین علت در صنایع ساختمان سازی و عمرانی استفاده میشود.
به طور کلی، وجود تاورها اهمیت دو چندانی سازههای مرتفع را توجیه پذیر میکنند، شما می دانید برای ساخت برج الخلیفه چه تعداد تاور و در چه ارتفاعی مشغول به کار بودند.
افراد با تجربه و خبره در این زمینه در هنگام خرید تاور کرین هدف و معیار اصلی را کیفیت دستگاه قرار میدهند زیرا اینگونه افراد میدانند که از دست دادن یا خراب شدن حتی یکی از این دستگاه ها چه بر اثر بی احتیاطی و چه بر اثر کیفیت پایین دستگاه ، بجز ضرر های جانی و انسانی ، ضرر های مادی میلیاردی هم به دنبال دارد.
برای اجاره انواع مدل های این دستگاه هم باید به یک سری موارد مانند قیمت اجراه ، کیفیت دستگاه ، برند و مدل دستگاه و همچنین شرایط و نیاز ها توجه زیادی داشت.
قیمت تاور کرین
قیمت خرید یا اجاره این دستگاه متغیر است و نمیتوان قیمت مشخصی برای آن اعلام کرد اما میتوان گفت که این قیمت ها نسبت به چه مواردی مشخص میشود که این موارد عبارتند از :
- دستکاری مدل های مشابه
- حمل و نقل دستگاه
- نصب و راه اندازه و بیمه تاور
- فرسودگی و اصطحلاک
شرکت ونوس کرین یکی از شناخته ترین شرکت ها در این زمینه و این نوع صنف شغلی است که تمامی خدمات مربوطه را با قیمت های مناسب و کیفیت های بالا و ضمانت نامه و بیمه نامه همراه با مشاوره رایگان و گارانتی و خدمات پس از فروش ارائه میدهد.
برای دریافت خدمات یا دریافت اطلاعات بیشتر با ما تماس بگیرید.
قیمت مدل های تاور کرین
در این مطلب با انواع تاور کرین آشنا شدید و حالا به اختمال زیاد برایتان سوال شده است که قیمت مدل های این دستگاه چقدر است و بستگی به چه مواردی دارد.
مدل های مختلف این دستگاه دارای مزایا و معایب مخصوص خود هستند و هر کدام دارای ویژگی ها و قابلیت های منحصر به فرد خود هستند که این موارد روی قیمت دستگاه تاثیر میگذارد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و آگاهی از قیمت این نوع دستگاه ها میتوانید با شماره های ما تماس بگیرید.
سلام
بله حوضه فالیت ما در تمام استان های ایران میباشد
سلام
برای درخواست خدمات تاور کرین از شرکت ما با مشاره های درج شده در سایت تماس بگیرید.